Tag archief | ambitie

Shackleton’s Way: Don’t Panic! – Organize Your Talents

Wat is van belang, wat zijn de uitdagende thema’s voor huidige organisaties, in een steeds sneller veranderende wereld en markt waar aanpassing en innovatie essentieel zijn om te overleven? Wat is van belang in de toekomst om de mens als leidend principe te hanteren en centraal te stellen en om teams meesterlijk te laten samenwerken?

Lees het volledige artikel · Reacties { 2 }

Waterschap De Dommel leidt coaches zelf op

Organisaties die medewerkers willen ontwikkelen, zetten hun troeven op coaching. Maar externe coaching is duur. Laten we onze coaches zelf opleiden, dacht men bij Waterschap De Dommel. Dit najaar gaan vijf interne coaches parttime aan de slag (als onderdeel van een talentmanagement-programma). Extern coach en begeleider Peter Roemeling van De Zwerm Groep: “Wij helpen de coaches op weg. Dat willen we zó goed doen dat ze ons straks helemaal niet meer nodig hebben.”

Lees het volledige artikel · Reacties { 0 }

”Coaching gaf me rust en nieuwe inzichten”

Doelen stellen, targets halen, carrière maken, zo kent men bij KPN Edwin Kuiper. De Regiomanager Zuid-Nederland besloot aan zichzelf te gaan “klussen” (lees: een carrièreboost van coachingsbureau De Zwerm Groep) en kwam tot nieuwe inzichten die hem rust gaven. Een portret van een gedreven KPN’er die inzag dat geluk belangrijker is dan carrière. “Te snel op het doel af is mijn valkuil. De uitdaging is anderen betrekken en meenemen met voldoende onderbouwing.”

Lees het volledige artikel · Reacties { 0 }

De zwerm, metafoor voor toekomstige organisaties

Een zwerm vogels is een goede metafoor voor de ideale vorm van een organisatie. Wat bedoelen wij daarmee? Toekomstige organisaties bezitten een aantal eigenschappen van een zwerm. Verbinding, gedeeld leiderschap, gemeenschappelijke ambitie en teamwork is de uitdaging van huidige organisaties om de toekomst mee veilig te stellen. Verbinding Als er in de directe omgeving van een […]

Lees het volledige artikel · Reactie { 1 }
Over de ontdekking van de eigen wil

Het handwerk van de vrijheid

Over de ontdekking van de eigen wil Wat betekent het voor een mens om vrij te zijn? Hoe vrij is onze wil? Betekent het dat we onvrij zijn wanneer onze levensgeschiedenis met alle daarbij behorende toevalligheden onze wil bepaalt? Van welke vrijheid gaan wij uit als wij anderen moreel beoordelen? En waarom is onze wilsvrijheid […]

Lees het volledige artikel · Reactie { 1 }